26-05-11

met de politieagent op stap door de gemeente

11:58

24-05-11

de fotograaf was ook in Planckendael

15:19

op schoolreis naar Planckendael

23 mei stond met een rode stip aangeduid op de kalender van het eerste leerjaar. Die dag was het “schoolreisdag”  De bus voerde ons naar het dierenpark "Planckendael". De weergoden waren ons heel gunstig gezind, geen wolken en geen regen te zien. In Planckendael maakten we een reis rond de wereld: van Europa (met zijn uilen, vossen, wasberen en bevers) naar Afrika is maar een kleine stap. Vol bewondering stapten we in het Afrikaanse dorp. De bonobo's hadden  schattige kleintjes. De giraffen hebben we nu kunnen bewonderen, met hun lange nek gaven ze ons bijna een kus. Met boomstammen, vlotten en een prauw staken we de rivier over. In Australië werden we vertederd door de lieve koala's. Hier haalden we halsbrekende toeren uit, op een volledig nieuw avonturenpad probeerden we naar de bewoonde wereld te komen. We deden dit heel voorzichtig, één misstap en we lagen in de krokodillenvijver. (dit was maar een spel hoor). Op naar Amerika! De reusachtige bizons lagen rustig te slapen naast de teepees van de indianen. Azië is nieuw in Planckendael: de leeuwin had  welpjes, die vonden het toch te koud maar via een webcam konden we toch hun zotte kuren zien. De gibbons deden hun gekste kunstjes. Daarnaast stonden de kinderen vol bewondering te kijken naar de neushoorn, de jachtluipaarden kwamen speciaal goededag zeggen aan de rand van de kooi. Het sneeuwluipaard lag rustig te zonnen en te genieten van het warme weer. De goudkopleeuwaapjes keken met vertederende blikken naar ons . In de kinderboerderij liep het vol met lieve geitjes en kippen, het was heel leuk om hen te aaien. Het meest avontuurlijke van deze uitstap was ongetwijfeld: wandelen in de toppen van de bomen. Via touwladders, klimrekken, waanden we ons zelf aap en hingen we wel 20 meter boven de grond, in de kruin van de boom. Met een uurtje spelen in de reusachtige speeltuin sloten we onze schoolreis af. Het was echt een mooie dag, een dag om nooit te vergeten: want "Planckendael, het avontuur wacht op jou".

Hartelijk dank aan meester Dirk, juf Anneleen en chaufeur Paul voor de begeleiding. Een dikke proficiat aan de kinderen voor hun goed gedrag.

 

 

15:14

06-05-11

moederdag

Mama, mama, prettig feest,

Kom nou uit je bed,

Ga vlug naar beneden,

We hebben de tafel gezet.

 

Vandaag ben jij koningin

Jij wordt gevierd

Ga zitten op de stoel

Die met bloemen is versierd.

 

Prettige feestdag moeke

Op deze zonnige dag in mei

Met zoenen en bloemen

Maken wij je dolblij

12:03

04-05-11

sportdag

Dinsdag was het sportdag voor onze klas. Samen met onze virendjes van Asper, Baaigem en Vurste beleefden we een onvergetelijke dag. Elke groep moest 6 activiteiten doorlopen. Als eerste kwamen de "new games" aan de beurt: onder en op een gekleurde parachute speelden we allerlei spelletjes, daarna mochten we het tegen elkaar opnmemen in estafettespelen. Klimmen en klauteren op de speeltuin was echt heel leuk. Om de voormiddag af te sluiten gooiden we onze beentjes in de lucht: juf Lieve leerde ons de allermodernste dansjes. De picknick buiten smaakte heerlijk. Nog twee spelmomenten in de namiddag, oef als onze beentjes nog meewillen! Tik- en balspelen maakten deze mooi dag compleet. Het was een heel leuke maar zeer vermoeiende dag. 

 

20:33